Европейски правоохранителни органи иззеха повече от 1500 преправени на бойни

...
Европейски правоохранителни органи иззеха повече от 1500 преправени на бойни
Коментари Харесай

Европол координира голяма акция за изземване на преправени на бойни газови пистолети

Европейски правоохранителни органи иззеха повече от 1500 преправени на бойни газови револвера при интернационална акция против противозаконната търговия с оръжие, съобщи ДПА, като се базира на Европол.

Основен детайл от акцията, в която взели участие проверяващи от 24 страни, били обиски в България, Република Северна Македония и Румъния. Претърсени били общо повече от 260 адреса и конфискувани над 17 хиляди противозаконни предмета, заяви през днешния ден европейската полицейска организация.

Европол установи, че газовите револвери са употребявани все по-често от нарушители, тъй като може релативно елементарно да се преправят в бойни.

Смятат се, че сходен преправен на военен револвер е бил употребен при убийството на нидерландския проверяващ публицист Петер де Врис в Амстердам предходната година.

Газовите револвери са отбранителни оръжия, които стрелят с халосни или газови патрони.

Смята се също, че нарушители купуват газови револвери, които са доста по-евтини и изцяло законни в Европейския съюз, и по-късно ги придвижват незаконно в страни отвън блока, където притежанието им и търговията с тях са строго регламентирани, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР