Европейски медии, с които се е свързал брюкселският сайт Юроактив

...
Европейски медии, с които се е свързал брюкселският сайт Юроактив
Коментари Харесай

Европейски медии към Тома Биков: Отразяваме корупцията ви безплатно

Европейски медии, с които се е свързал брюкселският уебсайт " Юроактив " (Euractiv), отхвърлиха вчерашното обвиняване на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че изявленията им за България са платени, като показаха, че сходни практики са им непознати.

Тома Биков насочи обвиняванията в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. Водещата изрази удивление от изказванието му, на което той репликира, че сходна " услуга " не коствала изключително скъпо.

След митингите на 2 септември в западните медии излязоха редица сериозни материали за ръководството на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Според медийни експерти значително е, че пресата в Германия, която до момента си е затваряла очите за ръководството на ГЕРБ, в този момент е в авангарда на рецензиите, отбелязва " Юроактив ".

" След като " Юроактив " изпрати имейли до редакциите на " Дойче Веле ", " Шпигел ", " Би Би Си ", " Гардиън ", " Евронюз ", " Политико ", " ИЮОбзървър ", започваха да валят опровержения. Редакциите акцентират, че не одобряват външно възнаграждение, с цел да осведомят читателите и феновете си, тъй като това би било жестоко нарушаване на професионалните им отговорности и на журналистическата нравственос.

Сред реакциите във Facebook доста са мненията, че внушението на Биков за подкупността на западните медии почива върху личното му - и на ГЕРБ - схващане за работа с четвъртата власт. То сигурно прави работа у нас, само че не и в чужбина ", написа " Юроактив ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР