Европейската централна банка ще трябва отново да повиши лихвените проценти

...
Европейската централна банка ще трябва отново да повиши лихвените проценти
Коментари Харесай

ЕЦБ ще вдига отново лихвите през май

Европейската централна банка ще би трябвало още веднъж да увеличи лихвените проценти на идното си съвещание идната седмица, само че размерът на това нарастване към момента е предмет на спор, съобщи основният икономист на ЕЦБ пред френския вестник Le Monde в изявление, оповестено във вторник.

" За идващото ни съвещание на Управителния съвет на 4-ти май актуалните данни демонстрират, че би трябвало да повишим лихвите още веднъж. Изключвайки това, аз нямам кристална топка по отношение на размер на покачването, като това ще зависи от икономическите данни ", означи още той.

Филип Лейн добави, че към момента не е настъпило времето, когато да се спре с цикъла на повишение на лихвите и още веднъж акцентира, че бъдещите решения ще зависят от постъпващите данни.

Той означи, че стопанската система на еврозоната означи напредък при започване на 2023 година най-много с помощта на по-ниските цени на силата и облекчаването на проблемите с веригите на доставки, което докара до " очевидно усъвършенстване на доверието на потребителите и бизнеса ".

Той обаче предизвести и за " доста огромни несигурности ", които могат да повлияе на цените на силата, визирайки геополитиката, климата и петролната политика на ОПЕК.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР