Европейската централна банка (ЕЦБ) съобщи днес, че нейната президентка Кристин

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) съобщи днес, че нейната президентка Кристин
Коментари Харесай

Кристин Лагард е станала жертва на хакер, представящ се за Ангела Меркел

Европейската централна банка (ЕЦБ) заяви през днешния ден, че нейната президентка Кристин Лагард е била цел на опит за хакерска атака, само че никаква информация не е компрометирана, съобщи Асошиейтед прес.

Това се е случило наскоро, осведоми централната банка за 19-те страни в еврозоната с централа във Франкфурт в отговор по електронната поща на питане от " Бизнес инсайдър ". Финансовата институция добави, че опитът за хакерска атака е бил разпознат и спрян бързо, само че не може да даде други детайлности, защото тече следствие.

" Бизнес инсайдър " заяви, без да цитира имена, че Лагард е получила текстово известие от номер, претендиращ да е на някогашния канцлер на Германия Ангела Меркел, с изказване, че Меркел желае да си комуникира с нея посредством " УотсАп " (WhatsApp), защото е по-безопасно.

Лагард се е свързала с Меркел по телефона, с цел да я попита дали в действителност желае да си поддържат връзка посредством " УотсАп ", при което станало ясно, че известието е подправено и този, който стои зад опита, явно се пробва да проникне в данните от сметките в обществената мрежа на разнообразни видни персони.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР