Европейската централна банка (ЕЦБ) предприе неочаквано бързи действия в подкрепа

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) предприе неочаквано бързи действия в подкрепа
Коментари Харесай

ЕЦБ с неочаквано бързи действия заради отслабената икономика

Европейската централна банка (ЕЦБ) предприе ненадейно бързи дейности в поддръжка на отслабената европейска стопанска система. Банката отсрочва повдигането на главната рента и разгласи нов пакет от евтини заеми за банките, осведомят АП и други медии.

Банката разгласи след постоянната си среща, че няма да подвига главната рента преди края на тази година . По-рано от ЕЦБ обявиха, че ще вдигнат главната рента най-рано през есента.
 Еврозоната и ЕЦБ - систематична бомба със закъснител
Еврозоната и ЕЦБ - систематична бомба със закъснител

Навлезли са в рискова спешна зона

От Управителния съвет на банката разкриха, че ще предложат нова серия от ултраевтини заеми, с цел да оказват помощ на банките да продължат да отпускат пари на бизнеса . Програмата за разпределяне на евтини заеми (TLTRO-3) ще стартира през септември. Ще бъде с матуритет от две години. Схемата ще е до март 2021 година

АП разяснява, че ограниченията наподобява са сигнал, че забавянето на икономическия напредък може да се окаже повече от един къс интервал.
 ЕЦБ желае контрол над капиталовите фондове на европейско, а не на национално равнище
ЕЦБ желае контрол над капиталовите фондове на европейско, а не на национално равнище

Ние сме в тъмна стая, която от време на време става още по-тъмна

ЕЦБ следва Федералния запас на Съединени американски щати, който предприе курс на пригаждане с оглед признаците на закъснение на международната стопанска система. Федералният запас алармира, че може да забави повдигането на главната рента.

Според специалисти ограниченията на ЕЦБ са оповестени по-рано от предстоящото.

През декември 2018 година банката беше задоволително уверена, с цел да приключи траялите съвсем четири години тласъци и програмата за количествени облекчения, която доближи 2,6 трилиона евро. Целта на тласъците беше да се усили инфлацията от рисково ниските равнища и да се възвърне европейската стопанска система от Голямата криза и дълговата рецесия в еврозоната.

В същото време ЕЦБ понижи прогнозата за икономическия напредък от 1,7 на 100 до 1,1% през тази година , а за 2020 година с 0,1% до 1,6 на 100. Инфлацията се чака да бъде 1,2 на 100 (прогнозата от декември е 1,6%) през 2019 година и 1,5 на 100 (прогнозата от декември е 1,7%) през 2020 година и 1,6 на 100 през (прогнозата от декември е 1,8%) 2021 година
 ЕЦБ организира стрес проби на 6 български банки
ЕЦБ организира стрес проби на 6 български банки

Очаква се оценката да стартира през ноември, а резултатите да бъдат оповестени през юли 2019 година

Шефът на ЕЦБ Марио Драги разгласи, че решенията на банката имат за цел да усилят инфлацията.

Еврото се обезцени с 0,43% по отношение на щатския $ и се продава за 1.1262.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР