Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да действа, ако е

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да действа, ако е
Коментари Харесай

ЕЦБ е готова да действа, за да запази финансовата стабилност в еврозоната

Европейската централна банка (ЕЦБ) е подготвена да работи, в случай че е належащо, с цел да резервира финансовата непоклатимост в еврозоната, съобщи Франс прес. Това съобщи през днешния ден президентът на институцията Кристин Лагард след съвещанието по парична политика, на което бе взето решение за повдигане на водещите лихви с 0,5 процентни пункта. 

Следим от близко напрежението на пазара сега и оставаме подготвени да реагираме, в случай че е належащо, с цел да запазим ценовата и финансова непоклатимост в еврозоната, сподели шефката на ЕЦБ, твърдейки, че банковият бранш сега е в доста по-добра форма, в сравнение с при финансовата рецесия от 2008 година. 

Лагард прикани държавните управления на страните от еврозоната бързо да стартират да понижават бюджетната поддръжка за семействата и бизнеса, с цел да се борят с инфлацията, защото цените на силата се намаляват, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Важно е бързо да стартираме да свиваме тези ограничения по координиран метод, защото цените на силата се намаляват, с цел да избегнем увеличение на инфлационния напън в средносрочен проект, сподели тя. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР