Европейската централа е започнала свое разследване за скандала с рефера

...
Европейската централа е започнала свое разследване за скандала с рефера
Коментари Харесай

УЕФА обмисля смяна на рефера за финала в Шампионската лига по политически причини

Европейската централа е почнала свое следствие за абсурда с рефера Шимон Марчиняк, който получи наряд за финала в Шампионската лига сред Манчестър Сити и Интер. Причината за това е, че съгласно информации в в родината си полякът е участвал на събитие, проведено от един от водачите на националистическата полска партия " Конфедерация " Славомир Менцен.

Марчиняк отхвърли обвиняванията.

„ Във връзка с медийните изявления, декларирам, че в никакъв случай не съм подкрепял никоя политическа партия или обособен политик. Категорично се дистанцирам от всевъзможни радикални, расистки или антисемитски възгледи, изказвания или дейности и съм показал това на мачовете, които съм управлявал ", написа полякът, който свири и финала на Световното състезание в Катар сред Аржентина и Франция.

„ УЕФА е наясно с обвиняванията по отношение на Шимон Марчиняк и изисква незабавно обяснение по проблема “, разясниха от управителния орган на Европейския футбол, добавяйки, че ще създадат в допълнение известие по-късно през днешния ден.

„ УЕФА и цялата футболна общественост се отвращават от „ полезностите “, които се предизвикват от въпросната група, и приема тези изказвания доста съществено “, прибавят от Нион.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР