Европейската сметна палата критикува Съда на ЕС, че бавно разглежда

...
Европейската сметна палата критикува Съда на ЕС, че бавно разглежда
Коментари Харесай

Европейската сметна палата разкритикува Съда на ЕС за бавно правосъдие

Европейската счете палата подлага на критика Съда на Европейски Съюз, че постепенно преглежда каузи и не произнася решенията по тях в " рационален период ", заяви вестник “Сега “, базирайки се на отчет на инспекторите на Европейски Съюз.

Сметната палата регистрира, че магистратите доста са подобрили работата си в последните години, само че би трябвало да подхващат още ограничения в тази посока.

Сметната палата на Европейски Съюз е пресметнала, че междинното време за привършване на избрани типове каузи или процедури в основания в Люксембург Съд на Европейски Съюз не дава отговор на понятието за рационален период за разглеждане на всяко настрана дело.

Магистратите са определили периоди за привършване на даден тип каузи, само че те служат единствено като обща цел за ръководство и съгласно инспекторите би трябвало да бъде спазена като междинна стойност. В отчета се споделя също, че осведомителните системи на съда са комплицирани и зависят от остаряла централна база данни.

Одиторите ревизират Съда на Европейски Съюз, защото измежду отговорностите им е да правят оценка работата на институциите на Европейски Съюз. В съда работят 28 съдии, чиято работа е подпомагана от 11 генерални юристи. Общите разноски на финансирания от евробюджета Съд на Европейски Съюз възлизат на към 400 млн. евро през тази година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР