Европейската прокуратура (EPPO) координира операция, при която бяха извършени претърсвания,

...
Европейската прокуратура (EPPO) координира операция, при която бяха извършени претърсвания,
Коментари Харесай

Прокуратурата на Кьовеши извърши арести за ДДС-измами в Източна Европа

Европейската прокуратура (EPPO) координира интервенция, при която бяха осъществени претърсвания, арести и конфискации на стойност 23 милиона евро в три източноевропейски страни - Чехия, Румъния и Словакия.

Арестувани са четирима души по съмнение за присъединяване в незаконна организация и укриване на налози.

Основните обвинени са нарочени като уредници на така наречен Данък добавена стойност въртележка, която е включвала многократна препродажба на платинени монети през едни и същи компании. Това е разрешило на немска компания да източи 23 милиона евро от бюджета на страната.

Ядрото на незаконната активност се намира в Хамбург (Германия), а прането на пари е проведено най-вече в Чехия и Словакия, с значими връзки в Румъния.

Операцията против групата е координирана от централния офис на Европейската прокуратура в Люксембург. Банкови сметки и активи са замразени в Словакия и Чехия. Четирима обвинени са задържани и скоро ще бъдат изправени пред съда.

Операцията е ръководена от европейски делегиран прокурор в Мюнхен (Германия) и изпълнена от немската данъчна полиция в Кемниц, Хамбург и Мюнхен, както и управляващите в Словакия, Румъния и Чехия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР