Европейската парламентарна изследователска служба (EPRS) публикува отчет, касаещ инвестиционната програма

...
Европейската парламентарна изследователска служба (EPRS) публикува отчет, касаещ инвестиционната програма
Коментари Харесай

Европейският съюз може да въведе данък върху „Златните визи“

Европейската парламентарна изследователска работа (EPRS) разгласява доклад, касаещ капиталовата стратегия за миграция в Европейския съюз (ЕС). Целта е да се проучат правните учредения, въз основата на които Съюзът може да влияе върху сходни планове. Изследването няма никаква правна или законодателна стойност. Целта е да помогне на евродепутатите в работата им и да покаже разновидности за решение на съществуващи проблеми. EPRS предлага 5 разновидности за развиване на политическа тактика във връзка с капиталовите стратегии:

1. Постепенен отвод от „ златна виза “ от държавите-членки на Европейски Съюз.

2. Налагане на специфичен налог на участниците в капиталовите стратегии.

3. Регулирани условия, гаранции и схеми за „ златни визи “ в държавите-членки на Европейски Съюз. Действията ще са ориентирани към повишение на прозрачността на осъществяваните покупко-продажби.

4. Допълнителни условия към програмата и ограничение на периодите на непрекъснато престояване на заявителите.

5. Регулиране на достъпа до Европейски Съюз за жители на трети страни благодарение на капиталови стратегии.

Комисията по капиталова миграция (IMC), отбелязва че от всички препоръчани разновидности, поддържа единствено третия. Специалистите акцентират, че програмата „ Златна виза “ носят не дребен приход на Европейски Съюз. Затова участниците в тези стратегии би трябвало повече да бъдат поощрявани, в сравнение с ограничавани. Те считат, че четвъртата точка ще направи програмата по-малко привлекателна. Междувременно би трябвало да се работи интензивно за унищожаване на неприятното ръководство, неявяване на бистрота и координиране на стандарти.

IMC работи и върху третата точка и си сътрудничи с Европейски Съюз по контролиране на програмата и подсилване на стандартите за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР