Европейската логистична индустрия също става все по-електрическа - за добро

...
Европейската логистична индустрия също става все по-електрическа - за добро
Коментари Харесай

Mercedes показва новия eActros 600 за транспорт на дълги разстояния - видео

Европейската логистична промишленост също става все по-електрическа - за положително или неприятно. Автомобилната промишленост работи старателно в тази посока. Пример за това е новият eActros 600 от Mercedes-Benz Trucks. Мотивът на тийзъра демонстрира, че производителят желае да направи нов път в дизайна и по този метод образно да подчертае значимостта на електрическия камион за цялостната промяна към превоз с неутрално равнище на CO2.

Ясните линии и аеродинамичната форма характеризират външния тип на eActros 600, който има за цел да бъде верният избор за клиентите във връзка с доходност, резистентност и надеждност. Електрическият камион би трябвало да има пробег от 500 километра без междинно зареждане и също по този начин ще разрешава зареждане на равнище мегават в бъдеще.

След представянето на Mercedes-Benz eActros LongHaul на ревюто за търговски транспортни средства 200 IAA в Хановер, Германия, предишния септември, Daimler удостовери, че моделът – обозначен в индустриална форма като eActros 600, ще направи своя международен дебют през октомври 10.



Името на камиона подсказва потенциала на батерията в килоВатчасове, а eActros 600 се дефинира от Mercedes-Benz като „ най-икономичния камион за дълги дистанции от Mercedes-Benz Trucks спрямо стандартните дизелови Actros “, със своя потенциал на батерията от 600 кВтч, осигуряващ подобен пробег от към 500 км с едно зареждане.

След стартирането си на пазара, eActros 600 ще оглави гамата електрически камиони на марката, която също по този начин включва модели като eActros 300/400 и eEconic, наред с други, само че в този момент има няколко промени спрямо прототипа, който беше показан в Хановер предходната година. Обновената кабина Mercedes-Benz е с обновен екстериор с „ нов дизайнерски език “ с „ ясни линии и аеродинамичен дизайн “, до момента в който интериорът също е подложен на проверка.

По-високият потенциал на батерията на eActros 600 е комбиниран с нова, по-ефективна електроос, която включва два електрически мотора за генериране на непрекъсната мощ от 400 квт, както и пикова мощ от 600 кВт. Твърди се, че литиево-железно-фосфатните (LFP) акумулатори оферират дълъг експлоатационен живот и повече използваема сила и могат да се зареждат от 20 до 80 % потенциал за по-малко от 30 минути с потреблението на зарядно устройство с високата мощ от един мегават.

В момента Mercedes-Benz построява флотилия от към 50 прототипа на eActros 600, които скоро ще стартират проби за клиенти. Камионът също мина проби при студено време във Финландия при започване на тази година. Серийното произвеждане е планувано за 2024 година, като новият модел ще се създава в завода на Daimler във Вьорт, паралелно с производството на стандартните камиони на Mercedes-Benz, като съставените елементи също идват от заводите на Mercedes-Benz в Манхайм

Mercedes-Benz споделя, че всички тези обекти се развиват, с цел да се приспособят към прехода към електрическа подвижност.

Според Карин Родстрьом, основен изпълнителен шеф на Mercedes-Benz Trucks, новият модел ще отговори на необятна гама от потребности на клиентите - „ eActros 600, създаден във Вьорт, е в положение да размени множеството дизелови камиони във значимия сегмент за транспорт на дълги дистанции, защото слага нови стандарти във връзка с успеваемостта на разноските за нашите клиенти. Камионът предлага голям капацитет за понижаване на излъчванията на CO2. Убедена съм, че този камион ще дефинира новия пример в автомобилния товарен превоз. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР