Европейската квалификация България - Унгария на 16 ноември ще се

...
Европейската квалификация България - Унгария на 16 ноември ще се
Коментари Харесай

Заради готвен протест мачът България - Унгария е преместен в Пловдив. Без публика

Европейската подготовка България - Унгария на 16 ноември ще се играе на стадион " Христо Ботев " в Пловдив, вместо на ст. " Васил Левски ". И ще премине пред празни трибуни. Това декларира БФС в публично известие.

Причината е готвеният от най-големите фенклубове в България митинг по време на дуела. Те оповестиха желанието си в края на предишния месец, като готвеха невиждано обединяване, задачата на което бе да се изискат промени във футбола - преди всичко посредством промяна на властта в ръководството му.

Няма обаче да се стигне до такава степен, не и в този мач. Бе направена даже скица кои почитатели къде да седят.

В информацията на БФС се показва, че " поради сигнали за готвени всеобщи вълнения и сериозната заплаха за публичния ред, специалистите на централата желаеха официални мнения от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз ". 

Така се стигнало до рекомендацията, която очевидно ще бъде спазена.
Ето какво оповестява БФС:
" Европейската футболна централа изпрати публично писмо до Българския футболен съюз, с което предлага квалификацията за ЕВРО 2024 сред България и Унгария, планувана за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след разбор от страна на отдела по сигурност и сигурност на УЕФА.

Заради сигнали за готвени всеобщи вълнения и сериозната заплаха за публичния ред, специалистите на централата желаеха официални мнения от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след спомагателна връзка с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската подготовка да се организира на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив, при закрити врата.

По-ранният час на дуела е съгласуван с програмата за пътешестване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си незабавно след края на мача. "

Така националите ни ще играят и двата си последни мача, които са единствено за авторитет за тях, без аудитория. Заради наказване ва Сърбия последният дуел в Лесковац също е със статут " закрити врата ".

Разликата е, там може да го гледат онлайн най-малко подрастващи от детско-юношески школи. Не е ясно дали в последна сметка може да се стигне до подобен вид и в Пловдив.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР