Европейската комисия заяви в петък, че може да обмисли съдебни

...
Европейската комисия заяви в петък, че може да обмисли съдебни
Коментари Харесай

Еврокомисията е готова да се съди с Унгария за критично радио

Европейската комисия съобщи в петък, че може да обмисли правосъдни дейности против Унгария, след отхвърли на управляващите да възобновят лиценза на радиостанция, чиито посетители постоянно подлагат на критика държавните политики.

Klubradio, което излъчва от 19 години, бе изгонено от ефира предишния месец, откакто загуби обжалване против отнемането на лиценза му. Излъчва се в интернет от средата на февруари.

В четвъртък медийният орган на Унгария отхвърли заявката за лиценз на Klubradio в търг за периодичност, в който радиото бе единственият останал кандидат, заявявайки, че то не отговаряло на условията.

Европейската комисия следи от близко случая, сподели представителят Кристиан Виганд.
Европейски Съюз от дълго време е угрижен за това, което дефинира катоа ерозия на демократичните стандарти при унгарския министър председател Виктор Орбан. Неговото националистическо държавно управление отхвърля сходна рецензия.

Запитан за случая Klubradio, представител на държавното управление сподели: " Свободата на печата в Унгария в действителност е сигурна и здрава. " " Тези, които настояват, че Klubradio е " затворено " от унгарското държавно управление, не споделят... истината ", сподели той.

Медийната власт постанови, че нестабилните финанси на станцията я вършат негодна за потребление на периодичност и че нейните програмни проекти съдържат неточности. Klubradio отвърна, че интервенциите и финансите му са транспарантни и дават отговор на всички морални и правни стандарти. " Klubradio ще апелира решението на медийния орган във всички вероятни маджарски и интернационалните съдилища, " се споделя в него.

При Орбан държавните телевизионни оператори значително се трансфораха в държавни рупори, до момента в който няколко други медии бяха затворени или поети от другарски настроени към държавното управление притежатели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР