Европейската комисия завежда иск пред Съда на ЕС срещу България

...
Европейската комисия завежда иск пред Съда на ЕС срещу България
Коментари Харесай

ЕК дава на съд България заради неспазване на правилата по Натура 2000 |

Европейската комисия завежда иск пред Съда на Европейски Съюз против България за неспазване на отговорностите по директивата за местообитанията.

След като страните в Европейски Съюз дефинират съответните територии по мрежата " Натура 2000 ", разполагат с 6 година, с цел да ги слагат под съответната отбрана. Те са длъжни да открият природозащитни цели за всяка територия и да вкарат нужните ограничения за запазване, запазване или възобновяване на предпазените типове и местообитания, се разяснява в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

България към момента не е определила 194 от общо 229 територии от голяма важност за Европейски Съюз до края на наложителния период и поредно не извършва условието да откри природозащитни цели и ограничения за запазване за всяка територия. Тези условия са от основно значение за опазването на биологичното многообразие в Европейски Съюз, добавя комисията.

И прибавя, че през януари 2019 година Европейска комисия е изпратила публично уведомително писмо до нашата страна, а през юли предходната година - и стимулирано мнение. Според комисията досегашните старания на българските управляващи са незадоволителни и незадоволителни.

България разгласи нов метод при ръководството на мрежата " Натура 2000 ", който беше показан на Европейска комисия през 2017 година, само че към момента не се ползва. Липсата на природозащитни цели по европейските правила води до пропуски при правенето на нужните оценки на плановете по мрежата " Натура 2000 ", която обгръща съвсем 35 на 100 от територията на нашата страна, се показва в известието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР