Европейската комисия задължи тази сряда популярните сайтове за възрастни Pornhub,

...
Европейската комисия задължи тази сряда популярните сайтове за възрастни Pornhub,
Коментари Харесай

Нови правила влизат в сила за определени порно сайтове на територията на ЕС

Европейската комисия задължи тази сряда известните уеб сайтове за възрастни Pornhub, Stripchat и Xvideos да приложат Закона за цифрови услуги, който има за цел да контролира наличието, което оферират сходни платформи на потребителите в интернет.

Трите уеб страницата се посещават приблизително от към 45 млн. консуматори на месец в границите на Европейски Съюз, заради което са задължени да съблюдават нормативната уредба, която ще влезе в действие публично от 17 февруари следващата година.

По създание нормативната уредба, засягаща цифровите услуги, контролира и реализира контрол в редица аспекти, измежду които възрастта на потребителите. Първоначално е била замислена единствено за платформи като Facebook и Уикипедия. Европейската комисия обаче е установила, че въпросните три уеб страницата имат над 35 млн. визити на месечна база, заради което законът би трябвало да бъде прибавен и по отношение на тях.

Щом одобряват регламента, Pornhub, Stripchat и Xvideos ще бъдат задължени да подхващат ограничения и да позволяват до наличието си единствено пълнолетни консуматори, както и да не разрешават публикуването на видеоклипове, за които липсва експлицитното единодушие на създателите им, осведоми 20minutos.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР