Европейската комисия ясно си дава сметка, че ние сме тръгнали

...
Европейската комисия ясно си дава сметка, че ние сме тръгнали
Коментари Харесай

Акад. Денков: ЕК ясно си дава сметка, че ние сме тръгнали по правия път.

Европейската комисия ясно си дава сметка, че ние сме тръгнали по правия път. Така министър председателят акад. Николай Денков разяснява прекратяването на механизма за съдействие и инспекция, с който Европейската комисия наблюдаваше правосъдните промени и битката с корупцията в България и Румъния.

На откриването на образователната година в пловдивското село Караджово акад. Денков съобщи:

„ Това е оценка за напредъка, който беше реализиран през последните месеци. Откакто проработи това Народно заседание бяха признати няколко значими законопроекта, чакани от доста години и Европейската комисия ясно си дава сметка, че ние сме тръгнали по правия път “ – уточни министър председателят.

Той добави, че се форсира приемането на тези закони, които се чакат, и които биха помогнали на хората да живеят по-добре. Денков обаче посочи, че остава казусът с правосъдната система. Не тъй като Европейската комисия желае нещо, а тъй като хората чакат по-бързо и по-справедливо правораздаване.

„ Затова променяме законите. Променяме ги по верния метод и един от резултатите сега е, че изчезва този специфичен механизъм, който беше употребен единствено за България и Румъния. “

По думите на премиера, когато в България си свършим работата ще имаме доста мощни преговорни позиции с всеки. Академик Денков счита, че тогава ще можем да кажем, че сме свършили всичко и никой няма право да ни стопира. Министър-председателят акцентира, че към момента има рекомендации, които не сме съумели да осъществим, само че с бързи темпове наваксваме това забавяне.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР