Европейската комисия взема под внимание наскоро приетата мярка от България,

...
Европейската комисия взема под внимание наскоро приетата мярка от България,
Коментари Харесай

ЕК: България сама решава как да се разпорежда с приходите от транзитните такси върху руския газ

Европейската комисия взема под внимание неотдавна признатата мярка от България, касаеща директните такси над вноса на съветски газ. Къде ще отидат приходите от директните такси е въпрос към българските управляващи, защото това е национална мярка.

Това сподели представителят на Европейската комисия Тим Макфий в коментар за решението на България от 14 октомври да усили таксите върху преноса на природен газ от Русия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Ние сме в стеснен контакт с България и други наранени страни, с цел да оценим и обсъдим вероятните резултати от тази мярка ", добави той.

Запитан дали решението е взето предвид на общоевропейските наказания против Москва, Макфий сподели: " По отношение на санкционните политики на Европейски Съюз това е нещо, за което сме говорили доста пъти в предишното. Санкциите на Европейски Съюз се договарят от страните членки. Засега имаме 12 пакета от наказания, които обгръщат енергийната област - както въглищно, по този начин и петролно ембарго. Но сега няма наложени наказания върху вноса на газ. В подтекста на нашия проект REPOWER EU ние се ангажираме да понижим вноса на всички съветски изкопаеми горива допустимо най-скоро.

Припомняме, че на 14 октомври България вкара налог върху съветския газ, доставян през нейна територия за трети страни. Ден по-късно сръбският президент Александър Вучич изиска да организира диалог с Румен Радев във връзка на решението за увеличение на директните такси, което беше утвърдено от нашия парламент. Сърбия внася съветски природен газ от България по „ Балкански поток “, който е продължение на „ Турски поток “. Тръбата е благосъстоятелност на българската страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР