Европейската комисия внесе днес допълнителни уточнения какви мерки за охрана

...
Европейската комисия внесе днес допълнителни уточнения какви мерки за охрана
Коментари Харесай

ЕК не финансира изграждането на стени по границата, държавите-членки определят най-добре средствата за охраната

Европейската комисия внесе през днешния ден спомагателни разяснения какви ограничения за защита на границите може да финансира, откакто Австрия изиска бюджетът на Европейски Съюз да обезпечи два милиарда евро за опазването на българо-турската граница, а еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон отговори, че това би довело до липса на средства " за други неща ", заяви Българска телеграфна агенция.

Държавите от Европейски Съюз дефинират най-добре средства, с които да изпълнят задължението си за отбрана на границите, съобщи представител на комисията на конференция в отговор на въпроси.

Европейски Съюз е отсреща, с цел да помогне. Европейска комисия финансира голям брой ограничения и дейности, които оказват помощ за положителната гранична защита. Това включва инфраструктура, включително портативна. Европейска комисия постоянно е казвала, че не финансира и не съфинансира построяването на стени. Това не се е трансформирало, добави той.

За нас няма разлика сред " стена " и " ограда ", без значение от материалите за построяването на сходни уреди. Държавите са длъжни, без значение от употребяваната инфраструктура, да създадат по този начин, че търсещите избавление в Европа да могат да дойдат и да подадат молба за леговище. Тези въпроси не може да се преглеждат " в черно-бяло ". Важното е, че не сме трансформирали визията си по какъв начин да поддържаме страните да пазят границите, сподели представителят.

Той посочи, че Европейска комисия може да обезпечи средства за гранично наблюдаване, за обзавеждане на Граничен контролно-пропусквателен пункт, за компютърни системи и тяхната поддръжка, за наблюдателни кули.

Снощи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изпрати писмо до държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз, в които уточни нуждата от възстановяване на защитата на българо-турската граница. Тя добави, че граничната защита може да бъде усъвършенствана със средства от Европейски Съюз, а европейските страни на доброволна основа биха могли да поддържат опазването на границата сред България и Турция.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР