Европейската комисия възнамерява да преразгледа защитения статут на вълците в

...
Европейската комисия възнамерява да преразгледа защитения статут на вълците в
Коментари Харесай

ЕК ще преразгледа защитения статут на вълците

Европейската комисия има намерение да преразгледа предпазения статут на вълците в Европейския съюз след изследване, което стартира през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

В някои елементи на Европа глутниците вълци са се трансформирали в действителна заплаха за добитъка и евентуално за хората, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя прикани “местните и националните управляващи да подхващат дейности, когато е належащо ”, наблягайки, че настоящите закони на Европейски Съюз към този момент им разрешават да го създадат.

“Когато има ясна заплаха, на локалните управляващи е разрешено да разрешат лова на вълци ”, уточни Фон дер Лайен.

Комисията изиска от учени, локални общности и всички заинтригувани страни в Европейски Съюз да дават до 22 септември данни за популацията на вълци и тяхното влияние.

“Целта е да се открие къде вълците “представляват опасност ” и да се употребяват събраните данни от цяла Европа, с цел да се преразгледа предпазеният статут на животните ”,  показа Фон дер Лайен.

В законодателството на Европейски Съюз вълците получават непоколебим предпазен статут с разпореждания, позволяващи на локалните управляващи да подхващат дейности, когато зародят спорове със селските общности и фермерите.

Известно е, че вълк умъртви обичания домакински любим на Фон дер Лайен – понито Доли, в случай, който беше необятно отразен в немските медии.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР