Европейската комисия уточни днес, че не е издавала нови насоки

...
Европейската комисия уточни днес, че не е издавала нови насоки
Коментари Харесай

ЕК: Не сме давали нови указания за плащане на руския газ

Европейската комисия посочи през днешния ден, че не е издавала нови насоки за разплащанията за вноса на съветски газ. Ясно сме показали какво може да се прави, с цел да бъдат разплащанията съобразени с въведените от Европейски Съюз наказания против Русия, съобщи представител на комисията.

Той разясни, че европейските сдружения могат да открият сметка за разплащанията с " Газпром " във валутата, планувана по контракт, да създадат заплащане в тази валута и да заявят, че това завършва заплащането за доставка на газ. Всичко останало ще бъде в несъгласие със глобите, посочи представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Насоките дават опция за разкриване на разплащателна сметка в " Газпромбанк " и там да се правят съответните преводи, стига да показват, че заплащането е завършено. Това сдруженията могат да вършат, а останалото е отвън разрешеното от глобите, добави той. Говорителят добави, че сметките в тази банка могат да бъдат единствено в залегналата в контракта с " Газпром " валута, а разкриването на сметка в рубли би било нарушаване на европейските наказания.

Очакваме, че съветските управляващи могат да изнудват с енергийните доставки когато и да е. Затова предприехме ограничения за нашарване на източниците за доставка, за възстановяване на европейската преносна инфраструктура, за понижаване до края на годината с 2/3 на зависимостта на Европейски Съюз от вноса на съветски изкопаеми горива, уточни представителят. Докато съществува зависимостта ни от съветски изкопаеми горива, оставаме изложени на заплахата от съветски шантаж. Дали съветската страна ще пристъпи към изнудване - видяхме, че това към този момент се случи с две страни от Европейски Съюз в последните седмици, добави той във връзка спрените съветски доставки за България и Полша.

По неговите думи за спазването на глобите дават отговор страните от Европейски Съюз, по тази причина локалните управляващи наблюдават дали сдруженията в съответната страна ползват признатите от европейските държавни управления ограничения. Говорителят уточни, че при липса на нужните дейности в сходни случаи комисията може да задейства наказателни процедури.

Преговорите за вероятните отстъпки, които да получат страните с нараснала взаимозависимост от импорт на съветски нефт, не престават, означи той. По неговите думи Европейска комисия е показала предлагането си за нови наказания против Русия, които плануват ембарго на вноса на съветски нефт, след координиране със столиците и без да бъде належащо авансово реализиране на цялостно единодушие. Според него комисията е почнала подготовката за глобите месеци началото на войната в Украйна.

Надяваме се да се реализира единодушие по новите наказания допустимо най-скоро, добави представителят. Той заяви, че на следващия ден Европейска комисия ще одобри оферти, свързани с енергийния преход.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР