Европейската комисия ще трябва да приеме преди юли 2020 г.

...
Европейската комисия ще трябва да приеме преди юли 2020 г.
Коментари Харесай

Общо зарядно и отделната му продажба от смартфони до юли иска ЕП

Европейската комисия ще би трябвало да одобри преди юли 2020 година правилник за общо зарядно устройство, предусещащ и ограничения за съвместимостта на другите безжични зарядни устройства с разнообразни мобилни устройства. Също по този начин Брюксел да подсигурява, че потребителите към този момент няма да бъдат принуждавани да купуват зарядното устройство със смарт телефон или с електроуред, а ще са вероятни обособените им продажби без оскъпяване на съответния артикул.

Това настоя Европейският парламент в четвъртък, приемайки с голямо болшинство от 582 гласа " за ", 40 " срещу " и 37 " въздържали се " резолюция, с която прикани Еврокомисията да одобри очакван акт от през 2014 година в директивата за радиосъоръженията.

В признатия в този момент документ се желае от Европейска комисия да предложи и ограничения за понижаване на електрическите и електронните боклуци, които сега са 16.6 кг годишно на човек от Европейския съюз. Европарламентът желае да бъдат препоръчани законодателни начинания за увеличение на количеството събрани и рециклирани кабели и зарядни устройства в страните членки.

Според някои оценки на въздействието, всяка година в международен мащаб се генерират към 50 милиона тона електрически и електронни боклуци, което приблизително съставлява повече от 6 кг на човек. През 2016 година в Европа са генерирани 12.3 милиона тона електронни боклуци, а късият витален цикъл на някои устройства води до повече електронни боклуци, отбелязва резолюцията.

Все отново има прогрес по намаляването на типовете зарядни устройства. Докато през 2009 година те са били над 30 разнообразни типа, дне са главно три типа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР