Европейската комисия ще осигури още 100 милиона евро за подпомагане

...
Европейската комисия ще осигури още 100 милиона евро за подпомагане
Коментари Харесай

ЕК дава още 100 млн. за земеделските производители в България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия

Европейската комисия ще обезпечи още 100 милиона евро за подкрепяне на земеделските производители в България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, които пострадаха най-сериозно от нараствания импорт на зърно и други селскостопански артикули от Украйна. Това сподели представител на Европейска комисия в отговор на Българска национална телевизия.

 

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е изпратила тази заран писмо до управляващите в България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, в което споделя, че е наясно със обстановката и терзанията на страните.

 

Този следобяд има среща сред зам.-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис и министрите на земеделието от петте страни, в това число България, с цел да обсъдят вероятни решения на казуса.

 

От Европейска комисия разясниха още, че не са съгласни с позицията на българските управляващи, че институцията се е забавила с помощта си за земеделските производители.

 

" Що се отнася до помощта за земеделските производители - бих желала да не се съглася с позицията, че Европейската комисия е мудна в реакцията си. Ние действахме доста бързо, с цел да предоставим първия пакет от финансова помощ за земеделските производители в три държави-членки, които са изложени на опасности. Още тогава, в края на март, ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи след края на срещата на върха, че предлагаме втори пакет помощ. Вторият пакет ще бъде даже по-голям от първия - ще бъде 100 милиона евро за поддръжка на земеделските производители в петте страни, които са най-засегнати от нараствания импорт на зърно от Украйна ", сподели Дана Спинант - представител на Европейска комисия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР