Европейската комисия ще осигури още 100 милиона евро за подпомагане

...
Европейската комисия ще осигури още 100 милиона евро за подпомагане
Коментари Харесай

ЕК отпуска още 100 млн. за земеделците в пет държави, включително България

Европейската комисия ще обезпечи още 100 милиона евро за подкрепяне на земеделските производители в България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, които пострадаха най-сериозно от нараствания импорт на зърно и други селскостопански артикули от Украйна. Това разяснява представител на Европейска комисия пред Българска национална телевизия.
Прочетете още
Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е изпратила тази заран писмо до управляващите в България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, в което споделя, че е наясно със обстановката и терзанията на страните.

Този следобяд има среща сред зам.-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис и министрите на земеделието от петте страни, в това число България, с цел да обсъдят вероятни решения на казуса.

От Европейска комисия разясниха още, че не са съгласни с позицията на българските управляващи, че институцията се е забавила с помощта си за земеделските производители.

" Що се отнася до помощта за земеделските производители - бих желала да не се съглася с позицията, че Европейската комисия е мудна в реакцията си. Ние действахме доста бързо, с цел да предоставим първия пакет от финансова помощ за земеделските производители в три държави-членки, които са изложени на опасности. Още тогава, в края на март, ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи след края на срещата на върха, че предлагаме втори пакет помощ. Вторият пакет ще бъде даже по-голям от първия - ще бъде 100 милиона евро за поддръжка на земеделските производители в петте страни, които са най-засегнати от нараствания импорт на зърно от Украйна ", сподели Дана Спинант - представител на Европейска комисия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР