Европейската комисия съобщи, че шест месеца от началото на изпълнението

...
Европейската комисия съобщи, че шест месеца от началото на изпълнението
Коментари Харесай

Еврокомисията отчете напредък в охраната на българо-турската граница

Европейската комисия заяви, че шест месеца от началото на осъществяването на пилотните планове за въвеждане на бързи процедури за даване на леговище и за връщане на нелегално пристигнали в Европейски Съюз мигранти, които тя финансира, регистрира добър прогрес, реализиран от България и Румъния.

Бяха реализирани положителни резултати при ръководството на границите и тясното съдействие със прилежащите страни, се показва в известие на комисията.

За България се показва, че са осъществени образования за улеснение на използването на ускорените процедури за леговище и е направен лист със сигурни страни на генезис на мигрантите, където те могат да бъдат връщани, повишен е и броят на чиновниците на Европейската организация за леговище, работещи в България.

В работата, която следва да се свърши се показват измененията в законодателството, с които да може да се издават отводи за интернационална протекция дружно с решения за връщане на противозаконните мигранти, както и цифровизацията на системите за леговище и връщане.Комисията прибавя, че се приготвя и въвеждането на опция за финансово подкрепяне на противозаконни мигранти, които желаят непринудено да се върнат в страните, от които са пристигнали.

Посочва се, че София е подобрила съдействието си с европейската гранична работа " Фронтекс " и с полицейската организация " Европол ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР