Европейската комисия съобщи, че предприема промени заради възникналите съмнения за

...
Европейската комисия съобщи, че предприема промени заради възникналите съмнения за
Коментари Харесай

ЕК обяви незабавни мерки срещу съмненията за корупция сред своите служители

Европейската комисия заяви, че подхваща промени поради зародилите подозрения за спор на ползи и корупция в интерес на Катар. Както Българска телеграфна агенция заяви, комисията удостовери през вчерашния ден, че шефът на транспортната дирекция в институцията е пътувал до Катар неколкократно за сметка на управляващите в Доха.

Говорител на комисията през днешния ден разясни, че неотложно влизат в действие промени, съгласно които чиновниците ще могат да пътуват за сметка на уредници на събитие, единствено в случай че разноските се покриват от страна от Европейски Съюз, от Организация на обединените нации или страните от Г-7 и Г-20, от частни или държавни университети, когато пътуването е с академична цел. Всички останали пътувания би трябвало да бъдат плащани от Европейска комисия, като се планува до лятото да бъдат въведени спомагателни промени в тези правила.

Искаме да избегнем и чувството за спор на ползи, съобщи представителят. Попитан дали Европейски Съюз следва да преразгледа съглашението в региона на въздухоплаването с Катар, контрактувано по времето на пътуванията на уличения шеф, той уточни, че това не се постанова. По неговите думи механически видяно разпоредбите в този случай са били спазени, само че е подхваната задълбочена инспекция.

Работа на белгийските управляващи е да издигнат обвинявания на чиновници или държавни управления, забъркани в сходни случаи, съобщи представителят в отговор на въпрос, обвързващ случая в Европейска комисия с следствието " Катаргейт ". Европейска комисия се стреми чиновниците да имат всички средства да защитят институцията и себе си от всевъзможни злоупотреби и подозрения за спор на ползи, добави той.

Омбудсманът на Европейски Съюз заяви преди дни, че изпраща въпроси на Европейска комисия по случая с нейния почитан чиновник. Говорителят през днешния ден посочи, че става дума за инспекция, а не за следствие, като комисията има период за отговор до юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР