Eвропейската комисия съобщи, че е одобрила удължаването на крайния срок,

...
Eвропейската комисия съобщи, че е одобрила удължаването на крайния срок,
Коментари Харесай

ЕК бави нов закон за медицинските изделия, удължава сроковете за сертифициране

Eвропейската комисия заяви, че е одобрила удължаването на крайния период, до който фирмите би трябвало да се съобразят с нов закон за медицинските произведения, чиято цел е да предотврати неналичието на извънредно нужни и сериозно значими за живота и здравето на хората артикули, оповестиха от институцията.

Предложението в този момент би трябвало да бъде признато от Европейския парламент и съвета, представляващ страните членки, посредством интензивен развой, се споделя в изказване на еврокомисията.

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду показа предлагането предишния месец. Първоначалният вид на закона изискваше всички устройства да бъдат наново сертифицирани до май 2024 година, само че новите препоръчани периоди отсрочват този развой до края на 2027 и края на 2028 година, според от класификацията за риск на устройството.

Регламентът за медицинските произведения влезе в действие през 2021 година и беше въведен след абсурда от 2010 година с рисковите френски гръдни импланти създадени.

Той съдържа по-строги условия и по-високи стандарти за сигурност от директивата, която размени, означават специалисти. Някои компании обаче изтеглят свои артикули от пазара или стопират производството им поради високите разноски, свързани с новите правила.  
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР