Европейската комисия публикува списък със задължителни системи, с които ще

...
Европейската комисия публикува списък със задължителни системи, с които ще
Коментари Харесай

Голите коли изчезват след 2021 г.

Европейската комисия разгласява лист със наложителни системи, с които ще би трябвало да бъдат оборудвани всички нови коли, продавани на територията на Европейски Съюз след 2021-ва. Целта е за 10 години да бъдат избавени 7 300 човешки живота, оповестява AutoExpress.

След три години базовото съоръжение на всички нови коли в Европа ще включва система за автоматизирано прекъсване в екстрени обстановки, камера за придвижване на заден ход (задължителна в Съединени американски щати от този месец) и парктроник, функционалност за различаване на умората, усъвършенствани предпазни колани, усъвършенствана отбрана при непряк удар и мигащи стоп светлини при внезапно прекъсване.

Освен това базовата комплектация на всеки модел ще би трябвало да предлага алкохолни тестери, които пречат на пийнал лидер да започва мотора, " черна кутия " (регистратор на спешни данни), система за отбрана на пешеходци и велосипедисти при удар, функционалност за поддържане на придвижването в лентата и предупреждаващ сигнал при превишаване на разрешената скорост. / fakti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР