Европейската комисия призовава страните от ЕС да се информират взаимно

...
Европейската комисия призовава страните от ЕС да се информират взаимно
Коментари Харесай

ЕС поиска държавите-членки да се информират взаимно при въвеждане на карантина

Европейската комисия приканва страните от Европейски Съюз да се осведомят взаимно за ограниченията, които подхващат против COVID-19, да вземем за пример, въвеждането на карантина след пътешестване, съобщи представител на пресслужбата на Европейска комисия.
Правилата за подлагане на карантина след завръщане от избрана страна или район на Европейския съюз се вкарват едностранно от всяка страна от Европейски Съюз. Освен това тези правила могат да бъдат наложени по време на пътешестване на поданици на една страна до друга, при идването им, като карантината не е била нужна по време на заминаването.
„ За да има съгласуван метод в Европейския съюз, призоваваме страните доста интензивно да се осведомят взаимно за такива ограничения. От наша позиция също е значимо страните да ползват еднакъв метод към райони и съюзни страни със сходна епидемиологична обстановка, с цел да не се основава дискриминация сред другите райони. Бихме очаквали нулева дискриминация по отношение на райони с сходна епидемиологична обстановка, " сподели представителят на Европейска комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР