Европейската комисия призова страните членки по-добре да обяснят и да

...
Европейската комисия призова страните членки по-добре да обяснят и да
Коментари Харесай

Брюксел: ЕС е изправен пред втора вълна на COVID-19

Европейската комисия прикани страните членки по-добре да обяснят и да наложат правила за съблюдаване на обществена отдалеченост и хигиена за прекъсване на нова рискова вълна на ковид, осведоми Агенция Франс Прес.
"В някои страни членки в този момент обстановката даже е по-лоша от пика през март. Това е същинска причина за паника. Всички страни членки би трябвало да приложат ограничения неотложно и в верния миг при първи признаци на нови евентуални огнища ", съобщи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис.
В Европа има повече от 5 милиона случая на ковид. Няколко страни започнаха да постановат блокади на локално равнище. Смъртността не се е върнала до равнищата от по-рано тази година, само че броят на новозаразените набъбна още един път в доста региони.
Но Кириакидис, чиито офис координира отговора на 27-те страни членки, предизвести, че в някои региони прекомерно рано е почнала анулацията на рестриктивните мерки.
Това значи, че ограниченията за надзор просто не са задоволително ефикасни или не са прилагани, или не са спазвани, посочи тя.
Не можем да свалим гарда. Тази рецесия не е зад нас. Зимата е времето от годината с повече респираторни болести, в това число сезонния грип, добави еврокомисарят.
Днес ние сме тук, с цел да призовем всеки да работи уверено. Може би е последният ни късмет да предотвратим повтаряне на предходната пролет, прикани Стела Кириакидис.
Според еврокомисаря страните членки би трябвало да се борят с дезинформацията и тайните теории за вируса. Тя също предизвести, че ще би трябвало да работят бързо, с цел да предотвратят потребността от връщане на блокадите, което ще навреди на стопанската система, образованието и психологичното здраве.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР