Европейската комисия призова държавите членки да актуализират националните си планове

...
Европейската комисия призова държавите членки да актуализират националните си планове
Коментари Харесай

ЕК призова за по-амбициозни мерки за енергетиката и климата

Европейската комисия прикани страните членки да актуализират националните си проекти в региона на енергетиката и климата, с цел да отговорят на задачите на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията на парникови газове с 55% до 2030 година

Оценката на показаните планове демонстрира прогрес, само че също по този начин акцентира потребността от спомагателни старания, изключително предвид на световните апели за битка с климатичните промени.

Оценката е съпроводена от рекомендации и самостоятелни оценки за всяка от 21-те страни членки, които са показали своите проектопланове в точния момент. Държавите членки, които към момента не са показали своите планове на обновени НПЕК (Австрия, България и Полша), би трябвало да го създадат без по-нататъшно закъснение. Проектите, получени неотдавна от Белгия, Ирландия и Латвия, ще бъдат оценени от Комисията при започване на 2024 година

Комисията също по този начин акцентира смисъла и неотложността на последователното преустановяване на потреблението на изкопаеми горива при производството на сила, по-специално твърди изкопаеми горива. Освен това запазването на дотациите за изкопаеми горива във всички страни членки, в това число в превоза, се дефинира като друга спънка пред пътя на Европейски Съюз към индиферентност във връзка с климата. Субсидиите, които не са ориентирани към превъзмогване на енергийната беднотия или справедливия преход, би трябвало да бъдат последователно отстранени допустимо най-скоро и вместо това да бъдат ориентирани към нововъведенията и подпомагането на уязвимите групи при прехода.

Всички страни членки би трябвало да показват своите дефинитивни обновени НПЕК до 30 юни 2024 година, като вземат поради рекомендациите на Комисията и самостоятелните оценки. Това следва да подсигурява, че окончателните версии на НПЕК са амбициозни, задоволително подробни и постоянни и образуват солидна основа за ускорение на осъществяването през идващите години.
 Лавров нападна Запада за прекосяването към зелена сила
Лавров нападна Запада за прекосяването към зелена сила

Според него глобите раздрали исторически значими вериги за доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР