Европейската комисия приветства взетото единодушно решение от Съвета за присъединяване

...
Европейската комисия приветства взетото единодушно решение от Съвета за присъединяване
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Шенген е повод за голяма гордост за румънските и българските граждани

" Европейската комисия приветства взетото единомислещо решение от Съвета за присъединение на Румъния и България към Шенгенското пространство, като се стартира с унищожаване на инспекциите по въздушните и морските граници, считано от март 2024 година ". Това се показва в изказване на изпълнителния орган на Европейския съюз.

" Присъединяването на тези страни ще подтиква пътуването, търговията и туризма и в допълнение ще укрепи вътрешния пазар. Обсъжданията по отношение на в допълнение решение за унищожаване на инспекциите по сухопътните граници ще продължат през 2024 година ", се споделя още.

Едно разширено Шенгенско пространство ще направи Европейския съюз по-силен — както във вътрешен, по този начин и в световен проект, безапелационни са от Европейска комисия.

На 30 декември 27-те страни членки на Европейски Съюз единомислещо се съгласиха да вдигнат инспекциите по вътрешните въздушни и морски граници с България и Румъния, считано от 31 март. Датата бе определена, тъй като тя дава отговор на прекосяването от зимните полетни написания към тези, планувани за лятото от Международната асоциация по въздухоплаване (IATA).

" Присъединяването на България към Шенген с повдигането на контрола по въздушните и морските граници в края на март 2024 година е голяма стъпка напред след 12 години договаряния и шест месеца усилена работа на държавното управление и Народното събрание. Тя се случи, макар всички спънки, предубеждения, песимизъм, големи геополитически и вътрешнополитически ползи ", показаха в взаимно новогодишно изказване министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР