Европейската комисия приветства политическото споразумение, постигнато между Европейския парламент и

...
Европейската комисия приветства политическото споразумение, постигнато между Европейския парламент и
Коментари Харесай

ЕК приветства споразумението за увеличаване на производството на боеприпаси и ракети

Европейската комисия приветства политическото съглашение, реализирано сред Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз по отношение на Регламента за поддръжка на производството на муниции (Act in Support of Ammunition Production) с бюджет от 500 милиона евро.

Актът в поддръжка на производството на муниции ще подсигурява, че Европейски Съюз може дейно да усили индустриалния си потенциал за муниции и ракети по цялата верига на доставки. Това е директен отговор на апела на Европейския съвет от месец март за незабавно снабдяване на муниции и - при поискване - на ракети за Украйна и за подкрепяне на страните членки да възстановят запасите си посредством въвеждане на целенасочени ограничения.

Финансова поддръжка в размер до 500 милиона евро ще бъде предоставена под формата на безплатни средства за разнообразни действия в поддръжка на европейската отбранителна индустрия да усили индустриалния си потенциал.

Регламентът планува също 50 милиона евро да служат като гаранция за основаването на „ Фонд за увеличение на средствата " под формата на заеми за европейската отбранителна индустрия, участваща в производството на муниции и ракети.

Актът добавя неотдавна контрактуваната самодейност Европейска отбранителна индустрия посредством общи публични поръчки (EDIRPA) - инструмент за подсилване на европейската отбранителна индустрия посредством взаимни публични поръчки, което ще подтиква страните членки да набират взаимно най-критичните и незабавни отбранителни артикули предвид на непровокираното настъпление на Русия в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР