Европейската комисия прикани страните от Шенгенското пространство и асоциираните към

...
Европейската комисия прикани страните от Шенгенското пространство и асоциираните към
Коментари Харесай

ЕК: Шенгенските и асоциираните държави да ограничат пътуванията до 15 юни

Европейската комисия прикани страните от Шенгенското пространство и асоциираните към Шенген страни да удължат краткотрайното ограничаване на пътуванията, които не са наложителни, с още 30 дни, до 15 юни.
От Комисията считат, че обстановката с Covid-19 остава несигурна както в Европа, по този начин и по света, а това постанова продължение на ограниченията по външните граници, съобщи кореспондентът на БНР в Брюксел.
Вдигането на рестриктивните мерки за пътешестване би трябвало да става поетапно и координирано, декларират още от Комисията.
Европейският съюз реши в средата на март (на 17-и март) да затвори външните си граници за всевъзможни несъществени пътувания поради коронавирусната пандемия.
Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи, че Европа ще " би трябвало да се завърне към бъдещето " на отворените граници, откакто пандемията бъде сложена под надзор.
Но на този стадий най-малко 17 от страни от така наречен Шенгенска зона имат разнообразни ограничавания за пътешестване.
" Възстановяването на естественото действие на Шенгенската зона на свободно придвижване е нашата първа цел, незабавно щом здравната обстановка го разреши ", уточни еврокомисар Йохансон и добави: " Ограниченията върху свободното придвижване и контрола на вътрешните граници ще би трябвало да бъдат отстранени последователно, преди да можем да премахнем рестриктивните мерки по външните граници и да подсигуряваме достъп до Европейски Съюз за несъществени пътувания на пребиваващи отвън съюза ".
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР