Европейската комисия прие съобщение и четири доклада, които ще помогнат

...
Европейската комисия прие съобщение и четири доклада, които ще помогнат
Коментари Харесай

ЕК призова за по-добро прилагане на правилата за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма

Европейската комисия одобри известие и четири отчета, които ще оказват помощ на европейските и националните органи да се борят по-ефективно с рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма. В отчетите се акцентира потребността от изцяло осъществяване на директивите и от премахване на редица структурни недостатъци в използването на разпоредбите на Европейски Съюз за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

В известието „ Към по-добро използване на нормативната уредба на Европейски Съюз за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма “ се прави обзор на оповестените през днешния ден четири отчета: отчетът за наднационална оценка на рисковете съдържа актуализация на секторните опасности, свързани с изпирането на пари и финансирането на тероризма. Докладите по отношение на оценката на неотдавнашни случаи на изпиране на пари във финансовата сфера с необятен отзив, звената за финансово разузнаване и взаимосвързаността сред централизираните регистри на банковите сметки проучват минусите на сегашния контрол и съдействието в областта на изпирането на пари и показват способи за премахване на тези дефекти.

Въз основа на оповестения пакет от документи ще бъдат взети бъдещите решения за това по какъв начин в допълнение да се укрепи нормативната уредба на Европейски Съюз за битка с изпирането на пари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР