Европейската комисия прие поредица от предложения, насочени към укрепване на

...
Европейската комисия прие поредица от предложения, насочени към укрепване на
Коментари Харесай

EK предлага повече защита за правата на пътуващите

Европейската комисия одобри поредност от оферти, ориентирани към подсилване на правата на пасажерите и туристите. Новите правила се основават на извлечените поучения, в това число неотдавнашния опит по време на рецесията с COVID-19 и банкрута на туристическата група „ Томас Кук " през 2019 година, които оказаха доста влияние върху туристическия пазар.

По-специално те ще внесат изясненост в разпоредбите за възобновяване на разноските, когато полетите или мултимодалните пътувания се резервират посредством медиатор, тъй че пасажерите да бъдат по-добре предпазени против анулация. Те също по този начин ще обезпечат по-безпроблемни пътувания, изключително когато се включват разнообразни пътнически услуги или типове превоз, като подсигуряват, че пасажерите имат достъп до директна поддръжка, както и усъвършенствана информация в действително време, да вземем за пример по отношение на закъсненията и анулацията на полети. Специално внимание се обръща на потребностите на пасажерите с увреждания или с понижена пъргавина, с цел да се улесни прекосяването от един тип превоз и да се усъвършенства качествената помощ, когато е належащо.

Приетите оферти са съсредоточени върху 3 аспекта:

1. По-добри права за пасажерите

2. Защита на пътуващите с туристически пакети

3. По-добри осведомителни услуги за мултимодални пътувания и основаване на общо европейско пространство на данни за подвижността

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР