Европейската комисия представя пореден доклад за върховенството на закона в

...
Европейската комисия представя пореден доклад за върховенството на закона в
Коментари Харесай

EK представя нов доклад за България

Европейската комисия показва следващ отчет за върховенството на закона в Европейски Съюз. В документа има специфична глава и за България.

SafeNews научи от свои източници в евроинституциите, че за страната ни са маркирани редица неща. Отчетено е, че по една от шестте рекомендации, отправени предходната година, България има прогрес. Към други пет, обаче, към момента няма направено нищо.

В отчета са дадени и още рекомендации на страната ни.

Очаква се бъде наранена и тематиката с Плана за възобновяване и резистентност, забавянето по който докара до загуба и закъснение на средства.

Миналата година Европейска комисия ни сподели, че би трябвало да създадем промени в антикорупционно отношение, с цел да се стига до по ефикасни следствия и неоправдателните присъди за корупция по високите етажи на властта.

Европейска комисия направи забележка на страната ни и да вкара законови промени за възстановяване на работата на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) и за отбягване на политическото въздействие, да съобрази състава на Висш съдебен съвет с разпоредбите в Европейски Съюз, да има постоянни състезания за повишение в служба на съдиите, с цел да се избегне дълготрайното им командироване и да продължи с ограниченията за повече честност в публичната администрация, в това число полицията и правосъдната власт.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР