Европейската комисия представи в петък данни за наказателните процедури, които

...
Европейската комисия представи в петък данни за наказателните процедури, които
Коментари Харесай

Европейската комисия води 4 наказателни процедури срещу България | Не сме предприели мерки за избягване на безпокойството на делфините и морските свине в зоните по Натура 2000

Европейската комисия показа в петък данни за наказателните процедури, които води против страните от Европейски Съюз през юли. Четири са обявени за България. Те са свързани с това, че не сме въвели европейски правила за отбраната на подателите на сигнали за нарушавания на публичното право, енергийните качества на постройките, ограниченията по общата политика в региона на риболова и потреблението на лабораторни животни.

Комисията е решила да предприеме по-нататъшни стъпки по производствата за определяне на нарушаване против нашата страна, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Полша, Словакия и Испания, като е изпратила стимулирани мнения за това, че не са въвели напълно европейските правила за отбраната на подателите на сигнали за нарушавания на общностното право . Крайният период е изминал на 17 декември 2021 година, а през януари тази година комисията е изпратила на 24 страни писма за увещание. От тях 15-те посочени страни към момента не са приели нужните ограничения и разполагат със период от два месеца, с цел да отговорят и, в случай че отговорите не са приемливи, Европейска комисия може да реши да насочи въпроса до Съда на Европейски Съюз, се показва в известието.

Комисията е решила да издаде стимулирани мнения на България, Чехия, Естония, Финландия и Латвия за това, че не са въвели напълно европейските правила за енергийните качества на постройките . Срокът за използване на разпоредбите изтече на 10 март 2020 година, а през май същата година комисията е изпратила публични уведомителни писма. Според Европейска комисия България, Чехия, Естония, Финландия и Латвия към момента не са приложили напълно разпоредбите и в този момент разполагат с два месеца, с цел да изпълнят задължението си. В противоположен случай комисията може да отнесе въпроса до Съда на Европейски Съюз, се отбелязва в известието.

Комисията през днешния ден прикани България, Франция и Испания да приложат ограниченията по общата политика в региона на риболова , с цел да се предотврати " инцидентният " улов на предпазени типове от риболовните кораби. Необходими са незабавни дейности, декларира Европейска комисия. Мерки за отбрана и запазване на типове като морската свиня, каретата, дългомуцунестия тюлен и морските птици са нужни съгласно разпоредбите за местообитанията и в предпазените зони по мрежата " Натура 2000 ", избрани за тяхната отбрана. Държавите би трябвало да вкарат строга отбрана и да забранят умишления улов или убиването и обезпокояването на типовете, добавя Европейска комисия.

България не е подхванала ограничения за отбягване на безпокойството на делфините и морските прасета в зоните по " Натура 2000 " , и не е направила надлеждно следене на улова на тези предпазени типове в Черно море. Нашата страна не е въвела вярно задължението за наблюдаване на улова. Комисията е решила да изпрати публично уведомително писмо до София и се чака отговор в период до два месеца. При липса на приемлив отговор Европейска комисия може да продължи по-нататък с наказателната процедура.

Комисията приканва също България да приведе националното си законодателство в цялостно сходство с европейските правила за лабораторните животни , които дефинират ограничения за отбрана на животните, употребявани за научни или просветителни цели. България не е въвела вярно някои от условията, да вземем за пример за методите на умъртвяване, повторното потребление в процедури, решенията за издаване на позволения за планове и отнемането на позволения. Комисията изпраща публично уведомително писмо на нашата страна, която разполага със период от два месеца, с цел да отговори и да в профил посочените дефекти. При липса на приемлив отговор Европейска комисия може да продължи по-нататък с наказателната процедура.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР