Европейската комисия предложи да се подобрят условията на труд за

...
Европейската комисия предложи да се подобрят условията на труд за
Коментари Харесай

ЕК предложи по-добри условия за стажовете и по-високо заплащане

Европейската комисия предложи да се подобрят изискванията на труд за стажантите, в това число заплащането, приобщаващият темперамент и качеството на стажовете в Европейски Съюз.

Тази самодейност включва:

- Предложение за инструкция по отношение на подобряването и използването на изискванията на труд за стажантите и битката с прикриването под формата на стажове на действителни трудови правоотношения; и

- Предложение за преразглеждане на Препоръката на Съвета от 2014 г. по отношение на рамка за качество на стажовете с цел решение на въпроси, свързани с качеството и приобщаването, като справедливото възнаграждение и достъпа до обществена протекция.

Според наличните данни, през 2019 година в Европейски Съюз има към 3,1 милиона стажанти. Приблизително половината от всички стажанти (1,6 милиона) са били записани в платени стажове.

Допълнителна информация е налична в съобщението за медиите и тематичния документ „ Въпроси и отговори “.

Същевременно Комисията показа План за деяние за справяне с дефицита на работна ръка и умения. Предлага се взаимна работа с страните членки и обществените сътрудници за справяне с тези проблеми през идващите месеци и години. Планът за деяние е част от тактиката за повишение на конкурентоспособността на Европейски Съюз и повишение на икономическата и обществената резистентност.

В проекта се дефинират дейности в пет области, които да бъдат осъществени на европейско и национално равнище, както и от обществените сътрудници:

Подкрепа за активизирането на по-слабо показаните лица на пазара на труда;

Предоставяне на поддръжка за развиването на умения, образованието и образованието;

Подобряване на изискванията на труд в избрани сектори;

Подобряване на справедливата подвижност в границите на Европейски Съюз за служащи и учащи; и

Привличане на гении от страни отвън Европейски Съюз. 

Планът за деяние е основен резултат от Европейската година на уменията и се основава на ограниченията за финансиране, които към този момент са въведени на ниво Европейски Съюз като Пакта за умения – пактът до момента е обезпечил образование на 3,5 милиона служащи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР