Европейската комисия предложи да бъде създаден нов инструмент за защита

...
Европейската комисия предложи да бъде създаден нов инструмент за защита
Коментари Харесай

ЕК представи инструмент, който да й даде извънредни правомощия за веригите за доставки по време на криза

Европейската комисия предложи да бъде основан нов инструмент за отбрана на веригите за доставки по време на рецесия, който ще даде нови пълномощия на изпълнителната власт на Европейски Съюз, в това число опцията да изисква основаването на стратегически запас от основни артикули и и да може да принуждава основаните в Европа компании да дават приоритет на производството и доставките на съответните значими артикули, написа „ “.

Този нов „ Инструмент в поддръжка на единния пазар в изключителни обстановки “ има за цел да подсигурява, че главните артикули ще могат да се движат в границите на Европейския съюз по време на изключителни обстановки като неотдавнашната пандемия, която сковава някои вериги за доставки, показаха от Европейска комисия.

Новият инструмент „ ще ни даде приобщаващ, транспарантен и бърз метод за справяне с бъдещи рецесии “, сподели изпълнителният заместник-председател на Еврокомисията, отговарящ за конкуренцията  - Маргрете Вестагер.

Както „ Политико “ заяви, текстът заповед против забрани за експорт в границите на Европейски Съюз. Комисията ще може да принуди страните от Европейски Съюз да изградят ресурси от сериозни артикули. Фирмите пък ще би трябвало да разкриват част от информацията за индустриалните мощности и складовите наличия на артикули от голяма важност за рецесията, както и да дават приоритет на поръчките за основни артикули. При неспазване на условията фирмите ще бъдат глобявани.

„ Този инструмент е изцяло противопоставен на плануваната стопанска система “, сподели еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, като добави, че задачата му не е непрекъснато да следи икономическите играчи. Коментарът му наподобява е в отговор на опасенията, изразени от някои страни от Европейски Съюз, че текстът отива прекомерно надалеч, позволявайки на Комисията да приема незабавни ограничения.

„ Това е заслужено, уравновесено и транспарантно законодателство “, сподели Бретон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР