Европейската комисия предложи да бъдат въведени две допълнителни временни изисквания

...
Европейската комисия предложи да бъдат въведени две допълнителни временни изисквания
Коментари Харесай

ЕК предлага допълнителни изисквания за износа на ваксини срещу COVID-19 |

Европейската комисия предложи да бъдат въведени две спомагателни краткотрайни условия за износа от Европейски Съюз на ваксини против COVID-19.

За да влезе в действие, предлагането, оповестено преди седмица от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, би трябвало да бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предлага се въвеждане на условие за взаимност - дали страната, към която се изнасят ваксини, е наложила ограничавания на износа им или съставки за тяхното произвеждане, както и дали в страната, адресат на европейски ваксини, делът на ваксинираните е по-висок, в сравнение с в Европейски Съюз и дали епидемията е по-силно или по-слабо публикувана.

Изискванията трябва да бъдат взимани поради, когато се правят оценка поръчките на производителите за експорт.

Предвижда се страните да преценяват при оценката на поръчките дали Европа не би потърпевша от износа. Освен това спомагателните правила оферират да бъде изключен износът за Албания, Армения, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Израел, Йордания, Исландия, Ливан, Лихтенщайн, Черна гора, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Швейцария.

От края на януари ваксини са били изпратени с 380 доставки до 33 страни по света, като главните получатели са Англия, Канада, Япония и Мексико.

Комисията през днешния ден направи оферти и за ускоряване на одобряването на измененията във имунизациите, наложени от възникването и разпространяването на нови вирусни варианти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР