Европейската комисия предлага въвеждането на цифрово свидетелство за моторно превозно

...
Европейската комисия предлага въвеждането на цифрово свидетелство за моторно превозно
Коментари Харесай

ЕК планира големи промени, засяга всички шофьори

Европейската комисия предлага въвеждането на цифрово удостоверение за моторно транспортно средство, което да важи в целия Европейски съюз, както и редица промени в разпоредбите за придобиване на шофьорска брошура. Брюксел желае да осъвремени и наказванията при трансгранични нарушавания, осведоми Българска национална телевизия.

Според Европейската комисия данните за пътна сигурност в България и Румъния са неприятни и двете страни получават помощ от други страни.
-->
20 000 са изгубили живота си предходната година по пътищата на Европейския съюз, множеството от тях са пешеходци, велосипедисти и водачи на скутери и мотори.

Европейската комисия предлага нови правила за сигурност по пътищата, които да доведат до нулева смъртност от 2050 година нататък. Предвижда се единна електронна шофьорска брошура за целия Европейски Съюз, нулева приемливост към тези, които карат в нетрезво положение, опция за младежите да ръководят автомобил с компаньон от 17-годишна възраст.

Брюксел желае да вкара нова система за лишаване на шофьорската брошура за целия Европейски Съюз, когато става дума за тежки катастрофи.

В България неприятната инфраструктура и старите коли в допълнение утежняват обстановката с пътната сигурност.

" Искам да подчертая това, че сигурността по пътищата не е обвързвана единствено с държанието на лидера. Тя зависи от няколко фактора - като положението на колите, което също е проблем в Румъния и България, положението на пътищата, което също може да бъде сериозен проблем в Румъния и България, а също и осъществяването на наказванията, което също би трябвало да се усъвършенства в двете страни ", съобщи Адина Валеан, еврокомисар по превоза.

Валеан добави, че двете страни получават помощ от стратегиите на Европейски Съюз, както и от страни с положителни практики.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР