Европейската комисия предлага в рамките на шестия пакет ответни мерки

...
Европейската комисия предлага в рамките на шестия пакет ответни мерки
Коментари Харесай

Брюксел предлага санкции срещу руския патриарх Кирил във връзка с войната в Украйна

Европейската комисия предлага в границите на шестия пакет ответни ограничения по отношение на войната в Украйна да бъдат наложени наказания на патриарх Кирил, предстоятеля на Руската православна черква. Това сочи документ, оповестява Франс прес, която разполага с него.

Новият лист, който следва да бъде утвърден от страните членки, включва 58 души, измежду които са мнозина съветски военни, а също по този начин брачната половинка, дъщерята и един от синовете на представителя на Кремъл Дмитрий Песков. В него проличава също така името на Андрей Липов, началник на Роскомнадзор – ведомството е федералният надзорник на телекомуникациите.

Санкциите плануват възбрана за влизане в Европейски Съюз и заледяване на активите. Европейският черен лист съдържа към този момент над хиляда имена.

Патриарх Кирил, " някогашен съдружник на президента Владимир Путин, се е наредил измежду главните поддръжници на съветската военна експанзия против Украйна ", се акцентира в документа.

Ръководителят на Руската православна черква, която сплотява по нейни лични данни близо 150 милиона вярващи по света, основно в Русия, произнася все по-често проповеди в поддръжка на кремълската експанзия в Украйна.

На 27 февруари той я дефинира като стълкновение със " силите на злото ", опълчили се против историческото " единение " на Русия и Украйна.
/ЛМ/
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР