Европейската комисия поиска от България да съгласува всичките си национални

...
Европейската комисия поиска от България да съгласува всичките си национални
Коментари Харесай

ЕК: България има два месеца за съгласуване на разпоредбите за безопасността на железопътния транспорт

Европейската комисия изиска от България да съгласува всичките си национални разпореждания с Европейското законодателство за сигурността на железопътния превоз. Страната ни има 2 месеца да направи това, в противоположен случай комисията може да внесе иск против България в Съда на Европейския съюз.

Според директивата за сигурност на жп превоза, страните-членки би трябвало да основат самостоятелен орган по сигурност, както и подобен за следствие на произшествия. Документът изисква също отговорностите по сигурността да бъдат разпределени сред разнообразни органи в бранша по този начин, че да не се припокриват. До този миг България не е съумяла да обезпечи самостоятелност на проверяващия орган, както и да му даде задоволително запаси, заключават от Комисията.

И още едно решение на еврокомисията с днешна дата – тя упорства България, дружно с още осем страни напълно да приложи европейското законодателство при разгръщането на инфраструктура за различни горива.  Комисията чака България и останалите страни да дадат цялостна информация какви ограничения ще подхващат, с цел да приложат директивата за построяването на такава инфраструктура в националните законодателства, другояче би могла да заведе иск против тях в Съда на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР