Европейската комисия одобри държавна помощ в размер на 2 млрд.

...
Европейската комисия одобри държавна помощ в размер на 2 млрд.
Коментари Харесай

Германия дава 2 млрд. евро на гиганта ThyssenKrupp

Европейската комисия утвърди държавна помощ в размер на 2 милиарда евро за немския боен и граждански промишлен колос ThyssenKrupp, съобщи организация ДПА.

Сумата ще помогне за декарбонизация на металургичното произвеждане.

Контекст : ThyssenKrupp е компания с над 200-годишна история. Тя е най-големият производител на стомана в Германия и има към 13 000 чиновници в Дуисбург и Северен Рейн - Вестфалия.
 Стомана и пара: Какво съставлява първото
Стомана и пара: Какво съставлява първото " зелено " металургично дружество в Европа

H2 Green Steel строят своя цех с атомна технология в Северна Швеция

Металургията е сфера, която генерира голямо количество въглероден диоксид. С оглед повишаването на квотите и обвързването на вложенията с екологични критерии и упования за стабилно развиване, модернизацията на системите е наложителна за всяко огромно дружество в сферата.

Детайли : 550 млн. евро ще отидат за напълно нова " зелена " индустриална мощ в Дуисбург. Другите 1,45 милиарда евро ще бъдат вложени през първите 10 години от работата на новия цех за да се подкрепи внедряването на водорода като източник на сила при производството на стомана.
 Производителят на стомана ThyssenKrupp излезе на облага за пръв път от 3 години
Най-големият производител на стомана в Германия излезе на облага за пръв път от 3 години

Компанията е най-големият производител в света на металорежещи машини

Какво следва : Новата мощ би трябвало да проработи от 2026 година, като тя ще бъде издигната от локална компания. Именно с оглед подпомагането на цялата верига от огромни, междинни и дребни предприятия в района, провинция Северен Рейн - Вестфалия ще влага рекордните 700 млн. евро в плана на ThyssenKrupp.

Още нещо: И други немски металургични компании обмислят новаторски планове. През предходната година Брюксел позволи държавна помощ от 1 милиарда евро за сходен цех на Salzgitter.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР