Европейската комисия обяви в сряда, че е предложила да се

...
Европейската комисия обяви в сряда, че е предложила да се
Коментари Харесай

ЕК предлага спиране на всички мита върху вноса от Украйна



Европейската комисия разгласи в сряда, че е предложила да се спрат всички мита върху вноса от Украйна в Европейски Съюз за една година вследствие на спора в страната.

Освен това Европейският съюз ще прекрати всички антидъмпингови и защитни ограничения за износа на украинска стомана.

" Непредизвикана и неоправдана експанзия на Русия се отразява съществено на украинската стопанска система ", съобщи ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен и добави, че днешният ход " ще улесни доста износа на украински промишлени и селскостопански артикули за Европейски Съюз ".

Решението следва сходен ход от страна на Обединеното кралство, разгласен ден по-рано.

Във вторник Англия разгласи, че ще понижи всички търговски мита за украински артикули, с цел да подкрепи икономическото възобновяване на страната, както и ще забрани износа за Русия на всички артикули, които могат да бъдат употребявани за угнетяване на украинския народ.

" Обединеното кралство разгласи нови ограничения за поддръжка на Украйна в спора й с Русия, като отстрани всички мита, обхванати от съществуващото комерсиално съглашение сред Обединеното кралство и Украйна и вкара нови наказания на държавното управление на Путин “, написа в документа на английското Министерство на интернационалната търговия (DIT).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР