Европейската комисия обяви поредната кампания по кандидатстване за безплатно пътуване

...
Европейската комисия обяви поредната кампания по кандидатстване за безплатно пътуване
Коментари Харесай

Още 20 хил. безплатни билета за 18-годишните пътешественици из Европа

Европейската комисия разгласи следващата акция по кандидатстване за гратис пътешестване из Европа посредством самодейността "DiscoverEU " ( "Опознай Европейски Съюз ").

В рамките на този кръг ще бъдат определени още 20 000 младежи, които са навършили 18 години към 31 декември тази година. Заявления могат да се подават от 7 до 28 ноември на Европейския юношески портал.

Избраните ще получат карти за пътешестване в границите на Европейския съюз сред 1 април и 31 октомври 2020 година за период до един месец. Кандидатите показват дали желаят да пътуват сами или в група от най-много пет души. Резултатите от подбора ще бъдат оповестени сред 8 и 23 януари идната година.

Младежите, които са получили карта за пътешестване от DiscoverEU в последния кръг на кандидатстване през май тази година, не могат да аплайват още веднъж.

Участниците по предписание пътуват с трен. Европейските влакове минават около непрекъснато менящ се пейзаж от градчета и селца, планини и равнини и са съвършен метод за поощряване на опознаването и по-доброто схващане на Европа.

Въпреки това, с цел да се подсигурява достъп до всички кътчета на Европа, ще бъдат налични и други типове превоз, като да вземем за пример рейсове или фериботи.

В изключителни случаи ще се преглежда опцията за пътешестване със аероплан за младежите, живеещи:

в деветте най-отдалечени района (т.е. Гваделупа, Френска Гвиана, Мартиника, Реюнион, Майот, Сен Мартен, Мадейра, Азорските острови и Канарските острови);
в страните/регионите, които не са налични с гореспоменатите типове превоз (влак, ферибот и автобус);
на място, от което би трябвало да пътуват повече от 18 часа по суша или по море, преди да прекосят границата на страната на тръгване.

Само едно в двете посоки пътешестване може бъде със аероплан. След това младежите би трябвало да пътуват с трен или различен тип превоз (с изключение на частни коли и рейсове под наем).

Могат да бъдат посетени до две страни от Европейски Съюз, като лимитът на билетите е 258 евро.

Поради големия интерес към "DiscoverEU " и опита, който той предлага на младежи от целия Европейски Съюз, Европейската комисия предложи 700 милиона евро за самодейността по линия на бъдещата стратегия "Еразъм " в идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз след 2020 година. Ако Европейският парламент и Съветът се съгласят с предлагането, още 1.5 милиона осемнадесетгодишни младежи ще могат да пътуват сред 2021 и 2027 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР