Европейската комисия обсъди тази сутрин обстановката в Близкия изток и

...
Европейската комисия обсъди тази сутрин обстановката в Близкия изток и
Коментари Харесай

ЕК настоя оръжията в Близкия изток да замлъкнат

Европейската комисия разиска тази заран ситуацията в Близкия изток и отраженията в региона на сигурността, миграцията, превоза и енергетиката. След съвещанието на еврокомисарите ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен означи, че диалозите са обхванали Иран, Ирак и Либия, съобщи Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Фон дер Лайен изрази съболезнования за жертвите от днешната самолетна злополука край Техеран. По нейните думи в този момент експертите би трябвало да открият на какво се дължи рухването на машината след политане.

Всички сме наранени от рецесията в Близкия изток, използването на оръжия би трябвало да спре, належащо е да се отвори място за разговор, съобщи Фон дер Лайен. Тя заяви, че Европейски Съюз няма да пожали сили за опазването на нуклеарната договорка с Техеран. По нейните думи гласът на Европейски Съюз се чува в Близкия изток.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел означи, че днешната конюнктура в района заплашва достиженията от последните години, в това число в битката с терористите от " Ислямска страна ".

По неговите думи снощният ирански ракетен обстрел по бази с военни от Съединени американски щати в Ирак е следващ образец за повишаване на насилието, от което никой няма интерес. Борел добави, че " може би скоро " чака среща с иранския външен министър Мохамад Зариф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР