Европейската комисия няма информация някоя европейска компания да е плащала

...
Европейската комисия няма информация някоя европейска компания да е плащала
Коментари Харесай

Еврокомисията няма информация страна от ЕС да е плащала в рубли за руския газ |

Европейската комисия няма информация някоя европейска компания да е плащала в рубли за съветския газ, откакто Москва сложи условие задграничните купувачи да следват механизма за конвертиране на заплащанията от евро или долари в рубли, съобщи еврокомисарят за енергетиката Кадри Симсон.

" Комисията няма информация някоя страна или частна компания, която е подготвена да направи това ", сподели Симсон при идването си на изключителното съвещание на Съвет „ Енергетика “ на ЕС в Брюксел.

Страните от Европейски Съюз са солидарни с България и Полша

Енергийните министри на страните членки разискаха прекратените доставки на природен газ за България и Полша от страна на съветския монополист " Газпром ". Съветът единомислещо съобщи своята взаимност със София и Варшава и осъди дейностите на съветската компания-доставчик като жестоко нарушение на настоящи контракти.

" България поддържа предлагането на Европейската комисия за Съвместна платформа за общо закупуване на природен газ. Договорената за основаване районна работна група като част от тази платформа ще бъде добра опция за разискване на редица сюжети за енергийни разстройства и намиране на решения в съгласуваност и взаимност. България е в тясно съдействие с Европейска комисия и работи по детайлизиране на параметрите и прецизиране на обсега на групата, чиято първа среща ще се организира на 5 май в София ", съобщи в Брюксел министърът на енергетиката Александър Николов.

Газовата междусистемна връзка с Гърция

Друга тематика, която министрите разискаха, е диверсификацията на енергийните източници.

" Ускорено се работи по техническото привършване доникъде на годината на газовата междусистемна връзка с Гърция. Ефективното въвеждане в употреба на интерконектора има основно значение за действителната диверсификация на газовите потоци в Югоизточна Европа " - сподели Николов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР