Европейската комисия няма да промени позицията си за въвеждане на

...
Европейската комисия няма да промени позицията си за въвеждане на
Коментари Харесай

Еврокомисията отказа да въведе визи за американци заради нас, румънците, хърватите и кипърците


Европейската комисия няма да промени позицията си за въвеждане на визи за жители на Съединените щати. Това съобщи представителят на Комисията Ерик Мамер откакто Европейският парламент одобри резолюция,  в която упорства за това, оповестява БНР. Евродепутатите се мотивираха с  обстоятелството, че Съединените щати към момента имат визов режим за жители на България , Румъния , Хърватия и Кипър.

Говорителят Адалбер Янз повтори думите на еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон пред Европейския парламент при започване на седмицата, че това би бил контрапродуктивен ход. Янз напомни, че Полша към този момент е извадена от този режим и същите вероятности стоят и пред останалите 4 страни-членки:

Четирите страни-членки имат съответна вероятност за прогрес, а някои от тях са покрай осъществяване на критериите за присъединение към безвизовата стратегия. И всички те желаят да запазят този метод. Нито една от тях не е поискала да замрази безвизовия режим за американски жители. Всички те са се съгласили да продължат разговора и да работят за осъществяване на критериите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР