Европейската комисия напълно подкрепя плановете на България за създаване на

...
Европейската комисия напълно подкрепя плановете на България за създаване на
Коментари Харесай

ЕК подкрепя България за регионален газов хъб

Европейската комисия изцяло поддържа проектите на България за основаване на районен газов хъб.

“Напълно поддържаме България за реализирането на нейния проект за районен газов хъб. Разбираме, че газовите потоци в района имат доста значимо значение за България. “, съобщи представителят Ана-Кайса Итконен по време на конференция.

След диалозите с съветския президент Владимир Путин в Москва през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов заяви, че президентите на Русия и Турция не възразяват газопроводът „ Турски поток “ да бъде удължен към България. По неговите думи България възнамерява да води договаряния с „ Газпром “ за закупуването на газ и реализирането на газов пренос към други страни.

"Второто отклонение на “Турски поток” ще стигне до България и по него към страната ще текат 15 милиарда куб. м природен газ от Русия ", сподели Борисов.

“Пазарът и търсенето дефинират количествата и цените. Русия от дълго време не е страна на плановата стопанска система. Който даде по-добри цени, ще си вземе. Нашата цел е да транспортираме и да не излезем от картата на газоразпределителната мрежа”, отговори Борисов на въпрос за конкретиката на преноса на газ по отклонението.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР